Een re-integratietraject is er voor iedereen die, om wat voor reden dan ook, enige tijd uit het arbeidsproces is bijvoorbeeld door (langdurige) ziekte. Verder kan een re-integratietraject ook ingezet worden wanneer iemand nog werkzaam is, maar dit niet meer gaat zoals het zou moeten gaan.

Peijnenburg Re-integratie helpt je graag met je zoektocht naar een passende werkplek die aansluit bij jouw wensen, interesses en kwaliteiten, rekening houdend met je belastbaarheid. Dit doen we met behulp van een re-integratietraject. Een re-integratietraject starten we altijd met een persoonlijk, op maat gemaakt plan.

Een persoonlijk plan

Wij vinden het belangrijk om elkaar eerst goed te leren kennen. Vooraf vindt een gedegen intake plaats, zodat er een goede inschatting gemaakt kan worden wat voor soort re-integratietraject het meest passend is. Daarnaast vertellen wij jou wie we zijn, wat we doen en hoe we te werk gaan. Vanuit deze vertrouwensbasis gaan we samen aan de slag: je krijgt een re-integratiecoach toegewezen en gaat aan de slag met jouw persoonlijke re-integratieplan.

Wat doet de re-integratiecoach van Peijnenburg Re-integratie voor jou?

  • samen zoeken we naar een passende werkplek;
  • we werken aan jouw kwaliteiten, maken een persoonsprofiel en indien nodig doen we een beroepskeuzetest;
  • we brengen je leerdoelen in kaart en stellen deze waar nodig bij;
  • we hebben intensief contact en zetten ons grote en diverse netwerk voor je in;
  • we helpen je met je sollicitatie door het geven van sollicitatietraining, maken samen je CV en gaan, indien gewenst, samen op sollicitatiegesprek;
  • we bemiddelen en leggen de genomen acties vast in rapportages;
  • mocht het nodig zijn, dan bespreken we regelmatig op je werk hoe het gaat;
  • we ondersteunen je gedurende het volledige re-integratietraject en blijven je hierna, indien nodig en indien mogelijk, ook nog ondersteunen.

Met jouw persoonlijke plan als basis van het re-integratietraject gaan we aan de slag, met als einddoel een passende, duurzame werkplek.

Aan het werk

We zorgen er samen voor dat er een passende werkplek wordt gevonden, waar je met zin en enthousiasme aan de slag kunt. Heb je de juiste werkplek gevonden? Dan bekijken we of het nodig is om je ook op de werkvloer te blijven ondersteunen. Hierbij bedoelen we bijvoorbeeld het bespreken van mogelijke aandachtspunten, contact met de werkgever en het coachen van jou en/of je collega’s.

Wil je graag een keer kennismaken met Peijnenburg Re-integratie? Heb je interesse in ons re-integratietraject? Of heb je enkele vragen waarop je graag antwoord wilt hebben? Neem contact met ons op, dan maken we een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Stel een vraag
via WhatsApp