De Quotumwet heeft bepaald dat iedere werkgever (met meer dan 25 werknemers) een vastgesteld percentage werknemers uit de doelgroep ‘banenafspraak’ (het doelgroepregister) in dienst moet hebben. De banenafspraak staat voor het realiseren van extra banen bij reguliere werkgevers voor mensen met een beperking. Want werken, het jezelf nuttig maken, heeft een positieve invloed op het leven van de mens. Ook op het leven van mensen met een beperking.

Gemeenten hebben de taak om werkgevers te stimuleren om te werken met mensen met een beperking, om mensen met een beperking in dienst te nemen. Dit biedt werkgevers diverse voordelen vanuit bijvoorbeeld het UWV en de Belastingdienst. Denk aan een vergoeding voor het aanpassen van de werkplek, loonkostensubsidie, no-riskpolis, mobiliteitsbonus en jobcoaching en begeleiding.

Jobcoaching door Peijnenburg Re-integratie

Eén van de voordelen die je als werkgever kunt hebben, wanneer je besluit om te gaan werken met mensen met een beperking, is jobcoaching en begeleiding. De coaches van Peijnenburg Re-integratie zorgen voor een persoonlijke begeleiding op de werkvloer. Hierbij kun je onder andere denken aan extra ondersteuning bij het inwerken, het aanpassen van de werkzaamheden en het contact tussen werkgever en werknemer.

Meer weten over de voordelen? Neem contact op

Ben je benieuwd wat de voordelen voor jou als werkgever zijn om te werken met mensen met een beperking? Neem dan contact op met de re-integratiecoach van Peijnenburg Re-integratie. Onze coaches zijn hier namelijk helemaal van op de hoogte.

Stel een vraag
via WhatsApp