Is het werk wat je doet niet meer passend of is het (fysiek) te zwaar en wil je graag weten wat je hieraan kunt doen? Ook dan ben je bij Peijnenburg Re-integratie aan het juiste adres. Wij gaan naast jou als kandidaat staan. Is de werkomgeving leuk, maar de functie bijvoorbeeld te zwaar of biedt de functie onvoldoende uitdaging? Samen met jou gaan we op zoek naar de mogelijkheden om het weer in balans te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen in taken, een andere functie bij je huidige werkgever of een nieuwe functie bij een andere werkgever.

Mijn werk is fysiek te zwaar

‘Mijn werk is fysiek te zwaar’: in veel branches is het een veelvoorkomend probleem. Vergrijzing is een feit en op latere leeftijd wordt het fysieke werk door veel werknemers als zwaar ervaren. Iets waar werkgevers echt rekening mee moeten gaan houden. Het belangrijkste is om het exacte probleem in kaart te brengen: is het werk echt fysiek te zwaar, is de motivatie afgenomen of is er een andere oorzaak? En wat is dan de juiste oplossing? Passend of aangepast werk vinden binnen hetzelfde bedrijf of op zoek gaan naar een andere werkgever?

Passend werk creëren of niet?

In het kader van re-integratieverplichtingen van de werkgever wordt er niet alleen een hoge inspanning van de werkgever, maar ook van jou als werknemer verwacht. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de werkplek, het aanpassen van de arbeidsverdeling, het creëren van aangepast passend werk. Wanneer is een functie dan passend? Als jij als werknemer de werkzaamheden zonder al teveel beperkingen kan uitvoeren én wanneer de functie geen organisatorische problemen teweeg brengt.

Aan de opmerking ‘ik kan mijn werk niet meer aan’ kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Samen met een jobcoach ga je op zoek naar deze oorzaak en zoeken we naar de beste oplossing.

Stel een vraag
via WhatsApp