“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken”


Welke functie heb je binnen Peijnenburg re-integratie?

Ik ben regiomanager voor de regio’s Eindhoven, Helmond en Uden. Daarnaast heb ik mijn eigen caseload als re-integratie coach en casemanager Regie op Verzuim (ROV).

Hoe ben je tot deze functie gekomen?

Ik ben begonnen als persoonlijk begeleider voor mensen met een verstandelijke beperking. Om mijn bijdrage aan de ontwikkeling op locatieniveau en kwaliteit van zorg te kunnen bieden, ben ik doorgestroomd naar de functie van teamleider. Ik merkte al snel dat ik me betrokken voelde bij de lijnen en visie in de organisatie, wat paste bij mijn doorstroom naar de functie als manager zorg en dienstverlening.

In deze 15 jaar heb ik geleerd dat management voor mij gaat over het coachen van mensen om zelf tot de juiste antwoorden te komen.

Type persoonlijkheid en hoe pas je dit toe in het werk?

Ik vind het belangrijk om vanuit vertrouwen samen te werken. Ik probeer daar waar mogelijk de regie bij de klant te laten en mensen in hun kracht te zetten. Mocht het nodig zijn, ben ik er natuurlijk, maar uiteindelijk gaat eenieder zelfstandig of zo zelfstandig mogelijk verder.

Ik zie de meerwaarde van kennis over wet en regelgeving voor zowel de klant als de werkgever. Wanneer werknemers en werkgevers goed geïnformeerd zijn, komen zij niet achteraf voor vragen of problemen te staan.

Goede communicatie is essentieel.

Stel een vraag
via WhatsApp