“Geen Pieken Zonder Dalen”

Mijn naam is Ruud Luining.

Ik ben vanaf 1987 actief in de arbeidsbemiddeling. In de commerciële arbeidsbemiddeling ben ik doorgegroeid naar een positie waar ik leiding gaf aan meerdere vestigingen in het land. In 1995 ben ik als zelfstandig ondernemer een werving- en selectiebureau op gaan starten in Eindhoven. Het moment was goed, de economie floreerde, het bureau groeide als kool en ik kon bouwen aan een mooi team van uiteindelijk 14 gepassioneerde medewerkers. Het leven lachte me toe, het kon niet op!

Toen er wat zand in de motor kwam ben ik in 2004 de dienstverlening gaan verbreden en naast de bestaande activiteit, een re-integratietak op gaan starten en een samenwerking met het UWV aangegaan. Wat feitelijk begon als een nieuwe levensader bracht toen al een gevoel bij mij teweeg wat ik bij mijn “vertrouwde doelgroep” nooit zo had ervaren. Echt iets kunnen betekenen voor hen die het zo nodig hebben…het raakte me, maar ik negeerde dat gevoel enigszins op dat moment. Ik zag het, en zeker toen de crisis in 2007 als een bom binnenviel, als een vorm van dienstverlening om te overleven.

Uiteindelijk is mijn bureau in 2012 ter ziele gegaan. Het begin van een pittige tijd en 7 magere jaren. Van het podium gevallen, van piek naar dal. Daarna een jaar in loondienst, daarna nog een onderneming opgestart in dienstverlening ten behoeve van expats (internationale kenniswerkers) en bedrijven waar expats werkzaam zijn. Totdat de pijp leeg was! Er bleek nog een bodem onder de bodem te zijn….

Na zowel zakelijk als privé puin te hebben geruimd wist ik 1 ding zeker: de rest van mijn arbeidzame leven wil ik me inzetten voor hen die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben. Met mijn werk- én levenservaring anderen weer laten pieken, dat dus!

Ik ben sinds april 2019 in dienst bij Peijnenburg Re-integratie als re-integratiecoach en jobcoach. Deze rol past me als gegoten! Ik wil me de komende jaren met veel plezier inzetten voor deze organisatie: ik versta het vak van bemiddeling en coaching, heb een groot netwerk in Eindhoven e.o., kan ondernemen binnen deze onderneming en voel me helemaal thuis met de doelgroepen die we bedienen….en wil ze zo graag weer laten pieken!

Stel een vraag
via WhatsApp