Wanneer zet je een Praktijkassessment in?

Het Praktijkassessment is passend als je twijfels hebt over je carrière. Het maakt daarbij niet uit of je ervaring hebt met onbetaalde werkzaamheden of even zonder werk zit. Een Praktijkassessment is ook passend als je het lastig vindt om het tempo op je werk bij te houden, of als je gewoon benieuwd bent naar wat je goed doet en hoe het werk bij andere werkgevers zou zijn.

In het Praktijkassessment werk je samen met een coach om te onderzoeken of je klaar bent voor een betaalde baan en welke werkomgeving het beste bij je past. Je re-integratiecoach helpt je door gesprekken te voeren over je werkervaringen en door je te observeren in nieuwe werkomgevingen. Dit geeft je inzicht in je vaardigheden en helpt je je sterke punten en verbeterpunten te ontdekken.

Tijdens het traject zijn er verschillende activiteiten waarbij je jezelf beter leert kennen en inzicht krijgt in je werkvoorkeuren en de arbeidsmarkt. Je gaat in gesprek over je kwaliteiten, je bezoekt bedrijven, en ervaart hoe het is om bij verschillende werkgevers te werken. Je leert over de cultuur op werkplekken, hoe je effectief communiceert met collega’s en hoe je jouw voorkeuren en wensen in je werk kunt uiten.

Na afloop van het Praktijkassessment stelt je coach een advies op voor het UWV. Dit advies bevat een overzicht van jouw sterke punten en bespreekt of je eventueel extra begeleiding nodig hebt bij het vinden of behouden van een baan. Op basis van dit advies bespreekt het UWV met jou welke vervolgstappen het meest passend zijn voor jouw situatie.

Meest gestelde vragen

Stel een vraag
via WhatsApp