Wanneer is een re-integratietraject geschikt voor jou?

Een re-integratietraject is de sleutel tot succes als je terug wilt keren op de arbeidsmarkt. Dit traject is helemaal afgestemd op jou: jouw situatie, kwaliteiten en interesses. Het doel is om jou een duidelijk inzicht te geven in wat voor werk bij je past en je actief te begeleiden naar een passende baan.

Hoe werkt het re-integratietraject?

  1. Begin met persoonlijke begeleiding: Je krijgt een eigen re-integratiecoach. Deze coach begrijpt jouw unieke situatie en staat klaar om je te begeleiden met persoonlijke aandacht. Samen met je coach ga je kijken naar wat je kunt en wat je wilt.
  2. Ontdek je sterke punten en interesses: Het traject helpt je bij het ontdekken van je talenten en passies. Dit is belangrijk om te begrijpen welk type werk het beste bij jou past.
  3. Doe werkervaring op: Je gaat praktijkervaring opdoen door middel van stages, meeloopdagen of werkervaringsplekken. Dit geeft je de kans om verschillende werkzaamheden te ervaren en te ontdekken wat goed bij je past.
  4. Ondersteuning bij het actief zoeken naar werk: Met hulp van je coach maak je de overstap naar betaald werk. Je leert hoe je effectief kunt solliciteren en je sollicitatievaardigheden verbetert. Jij hebt de regie: je bepaalt zelf waar je wilt werken, terwijl je coach je ondersteunt met advies en begeleiding.
  5. Inzet van ons uitgebreide netwerk: Mocht het vinden van een baan een uitdaging zijn, dan zetten we ons netwerk in. We hebben contacten met diverse werkgevers en zoeken actief mee naar een werkplek die aansluit bij jouw vaardigheden en voorkeuren.

Onze aanpak

Onze aanpak is gebaseerd op maatwerk en persoonlijke aandacht. We nemen alle aspecten van jouw situatie in overweging en bieden praktische ondersteuning bij elke stap. Vanaf het eerste gesprek tot het daadwerkelijk vinden van een baan: wij staan voor je klaar.

Ieder traject is uniek, net zoals iedere persoon die wij begeleiden. We zijn er om samen met jou te werken aan een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt.

Begin aan jouw traject

Ben je klaar voor een nieuwe start? Met ons re-integratietraject krijg je de begeleiding en ondersteuning die je nodig hebt om weer aan het werk te gaan. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij jou kunnen helpen. Samen zetten we de stappen naar jouw nieuwe toekomst.

Meest gestelde vragen

Stel een vraag
via WhatsApp